Медијска мрежа српске дијаспоре: Повратна карта

Васкршњи специјал - епископ Јустин

У ексклузивном интервјуу за "Повратну карту", гост васкршњег издања овог серијала је епископ Западноевропски господин Јустин .

Рођен је је 22. јуна 1982. године у Руми . Одмах након основне школе уписује Богословију у Сремским Карловцима. Његова упорност у молитви и подвигу наводе владику сремског Василија да га већ у петом разреду замонаши, а као најбољи ученик у генерацији са звањем јеромонаха, бива послат у московску Духовну академију . Одатле се враћа као најбољи студент, предавач и стипендист Фонда патријарха Алексеја Првог. По повратку у Србију одмах одлази у братство опустелог манастира Старо Хапово, кога обнавља упркос младости и неискуству.

Од 2008. до 2013. живеће у Атини, где на богословском факултету завршава постдипломске студије и усавршава се у познавању литургике. Из Атине, пут га по благослову тадашњег Западноевропског владике Луке, доводи у париску парохију Светог Саве. Он опслужује и парохије у Лиону и Дижону, живећи у цркви и као подстанар. У Француској ће бити одликован чином протосинђела и рукоположен у чин архимандрита.

По повратку у Београд, 2021. бива изабран за викарног епископа хвостанског. Епископ постаје 12.09.2021., а на упражњено место епископа Западноевропске епархије је рукоположен 9.10.2022. Из његове званичне биографије ћете сазнати да говори француски, грчки и руски, од парохијана да говори једноставним речима које брзо налазе пут до срца, а од аутора ове емисије да радо цитира Ђорђа Балашавића.

Вођен сазнањем да нема лоших питања већ само лоших одговора, Епископ је у Васкршњем интервјуу за РТС са лакоћом одговарао и на питања о екуменизму, односу државе и цркве, проблематици дијаспоре ...

Аутор и водитељ Владан Јочић

ТВ серијал « Повратна карта » настао је према идеји Маје Мартиновић и Владана Јочића

УредниК Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара