Око: Иван Мркић

Колико је тешко одабрати кадрове за кључна дипломатска представништва и како се Србија припрема за расправу пред Међународним судом правде?

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око 

У неколико важних земаља у свету Србија нема амбасадоре. Имамо ли довољно добре професионалне дипломате за те значајне центре? Да ли и даље важи правило о четири стуба српске дипломатије?

Хрватска министарка спољних послова Весна Пусић недавно је изјавила да док се не реши питање несталих особа, тужба Хрватске против Србије пред Међународним судом правде неће бити повучена. Како ће се то питање решити и како се Србија спрема за расправу?

Односи Србије и Турске су неко време били у узлазној путањи, чак је направљена и трилатерална комисија Србије, Босне и Херцеговине и Турске, све док турски пренијер Ердоган није изјавио да је Косово Турска. Колико је та изјава уназадила добре односе Србије и Турске? Да је то погоршање односа дошло нагло или је Србија реаговала имајући у виду континуиране напоре Турске на промоцији косовске независности?

О тим и другим питањима у емисији "Око" говори Иван Мркић, министар спољних послова.

Разговор води Бојан Бркић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]