Dačić Kitarovićevoj: Prvo vratite Srbe u Knin pa onda pričajte o Vučiću

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović najpre treba da odgovori na pitanje kako Hrvati danas čine većinu u Kninu, a "onda neka priča o srpskom predsedniku".

Ivica Dačić je u izjavi Tanjugu naveo da je po popisu iz 1991. godine u Kninu živelo 37.888 Srba i samo 3.886 Hrvata, a da danas tamo živi 11.612 Hrvata i samo 3.555 Srba.

"Šta je to ako nije etničko čišćenje? Vratite prvo Srbe u Knin, pa onda pričajte o srpskom predsedniku", poručio je šef srpske hrvatskoj predsednici, reagujući na njenu izjavu nakon govora predsednika Srbije na KiM, koji je Grabar Kitarovićeva prokomentarisala sa "hrvatska šahovnica vijorila se u Kninu i pre Vučićevog govora, a vijoriće se i ubuduće".

Srpski je predsednik Aleksandar Vučić, obraćajući se građanima juče na KiM, rekao je da se "hrvatska šahovnica vijori danas u Kninu, gde je nikad nije bilo".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво