Китаровић: У Книну се застава Хрватске вијорила и вијориће се

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је, реагујући на изјаву Александра Вучића на Косову, рекла да се Хрватска застава вијорила у Книну и пре његовог говора и да ће се вијорити и убудуће.

Председник Србије Александар Вучић је у обраћању народу на Косову и Метохији, између осталог, рекао да се "данас у Книну вијори хрватска шаховница које тамо никад није било", пренео је Индекс.

Хрватска председница је рекла и да не види "зашто би Вучић требало да намеће теме за Хрватску" јер, како је навела, "ми имамо своја питања, бавимо се Хрватском и путем у просперитет".

Хрватска влада назвала је, иначе, "јаловом повокацијом" оцене председника Вучића да је Слободан Милошевић био велики лидер и да се у Книну вијори шаховница које онде никада није било, поручивши да те Вучићеве изјаве не могу променити историјске чињенице – да је "Хрватска почетком деведесетих година била нападнута и била жртва агресије великосрпског Милошевићевог режима".

"Тај је режим победничка хрватска војска поразила у 'домовинском рату' и ослободила целу окупирану територију, укључујући и град Книн", истиче се у саопштењу Банских двора које преносе загребачки медији.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво