Mališani iz Knića pevaju himnu svog mesta

Povodom dana Opštine Knić, učenici Muzičke škole „Doktor Miloje Milojević” premijerno su izveli svečanu pesmu za koju je tekst napisao Marko Marković iz Ljuljaka, a muziku je komponovao u saradnji sa profesorkom klavira i Direktorkom kulturnog centra Knić Anom Zorić.

Marko Marković, pripadnik Vojske Srbije i pesnik, autor je himne o manastiru Kmenac, koju je napisao povodom 600. godišnjice gružanske svetinje. Ana Zorić je dugogodišnja profesorka klavira i dirigentkinja u Muzičkoj školi u Kniću.

Zajedno, ljubav prema muzici i pisanoj reči, pretočili su u pesmu stvorenu u slavu Knića i Gruže.

„Pored ljubavi prema svom rodnom kraju hteo sam da javnosti u Srbiji prikažem da opština Knić i Gruža, pored svojih životnih i turističkih potencijala poseduje nešto mnogo važnije, a to ja duša”, kaže Marko Marković autor teksta.

„Zadatak je bio da pesmu uobličim da dodam instrumental, da dodam drugi glas da bi pesma zvučala kompetno, da to bude jedan dvoglas na kome pesma dobija na punoći. Deca su fantastično odreagovala i na tekst i na muziku”, navodi Ana Zorić, direktorka Kulturnog centra Knić.

Pesmu su horski otpevali mališani knićanske Muzičke škole, kojima je ovo bilo prvo studijsko pevanje i učešće u snimanju spota.

Meštani Knića su sa oduševljenjem prihvatili pesmu koja govori o istoriji njihove varoši i lepoti Gruže, a podršku projekatu dala je i Opština Knić.

„Gružanski kraj već se vekovima prožima kroz istoriju i kroz vekove sa čime se ponosimo pre svega, da opština Knić ima dva srednjevekovna grada Borač i Čestin”, objašnjava Jelena Đokić Obradović, zamenica prdsednika Opštine Knić.

Svečanom tonu pesme dečji hor dodao je lepotu svojih glasova i stvorio čaroliju koja je malo koga ostavila ravnodušnim - pesma je za samo dva dana imala 20000 pregleda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво