Komentar je uspešno poslat.

Komentar će biti vidljiv nakon provere moderatora.

Selo kraj kamenoloma

Kroz selo Brestovo kod Vladičinog Hana dnevno prođe dvadesetak teretnih kamiona natovarenih kamenom iz obližnjeg kamenoloma. Oštećeno je dečje igralište, a kamena ima na njivama i livadama. Inspektori se ne oglašavaju.

Zbog eksploatacije kamena i zemlje, kroz selo Brestovo kod Vladičinog Hana dnevno prođe oko dvadesetak teretnih kamiona. Meštani kažu da im to otežava svakodnevni život i nanosi veliku štetu.

Kamena, kažu Brestovčani, ima i u njivama i na livadama, a neke parcele se smanjuju. To je veliki problem, jer veliki broj domaćinstava živi od poljoprivrede.

Slađan Stojanović kaže da teškim kamionima i mehanizacijom, dolazi do proširenja i propadanja puta, kao i njegove parcele.

"Podrhtava mi stara kuća. Ne mogu ni da sedim na terasi", kaže Vitka Nešić.

Savet Mesne zajednice traži da se radovi obustave i zaustavi prolaz kamiona velike nosivosti.

Predsednik Mesne zajednice Brestova Časlav Ilić tvrdi da put ne može da podnese teret od 20 tona, jer pucaju vodovodne i kanalizacione cevi, a meštani ostaju bez vode.

Na kamenolomu nema mašina, a obustavljeni su i radovi, ali tek, kako tvrde meštani, kada su pozvali novinare RTS-a i poslali dopise svim inspekcijama.

Slađana Vidanović, građevinski inspektor, kaže da nadzor nad lokalnim putevima nije u nadležnosti građevinske inspekcije.

U preduzeću "Han put", koje eksploatiše kamen iz ovog sela, nisu želeli da komentarišu navode meštana.

Kamen i zemlja iz Brestova koriste se od 2010. godine za nasipanje lokalnih puteva na teritoriji Vladičinog Hana.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 18. apr 2012, 20:22) - Seljak [neregistrovani]

Priroda

Ovako se cuva priroda na selo! I posle se pitaju ljudi zasto niko ne ostaje da zivi na selo??