Vulin: 5.000 dinara pomoći i za penzionere van Srbije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da će 5.000 dinara pomoći biti isplaćeno tokom ovog meseca i penzionerima kojima mesto prebivališta nije Srbija.

Na direktan nalog premijera Vučića, Vlada Srbije donosi odluku da se i svim penzionerima koji su penziju zaradili u Srbiji, a žive van teritorije naše zemlje, takođe isplati pomoć od 5.000 dinara, rekao je Aleksandar Vulin.

"Na ovaj način, premijer je u ime vlade i čitavog društva želeo da izrazi zahvalnost što su svi ovi ljudi zaradili penziju u Srbiji i što su i oni doprineli da Srbiji ipak bude bolje", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Prilikom obilaska Kluba za stare u Starom gradu, ministar je naveo da će pomoć biti isplaćena za oko 50.000 penzionera i da su sredstva obezbeđena iz redovnog poslovanja PIO fonda.

Istakao je da će za te namene biti dodeljeno oko 289 miliona dinara i da će taj novac penzioneri dobiti tokom decembra.

"Zahvaljujući boljem radu Fonda i daleko boljoj uplati doprinosa, koji su ove godine za 13,4 milijardi dinara veći od planiranog, možemo da isplatimo i ovu nadoknadu", naglasio je Vulin.

"Penzioneri nisu ničiji teret"

Ministar Vulin se danas družio sa penzionerima u Dnevnom klubu za starije "Stari Grad" i tom prilikom poručio da penzioneri i naši stariji nisu ničiji teret i da je Vlada Srbije dužna da brine o njima, jer su oni ovu zemlju stvorili.

"Ništa od uspeha koje je Srbija počela ponovo da doživljava ne bi bilo moguće bez vas i vašeg strpljenja, odgovornosti, ozbiljnosti i ponavljanja onog što ste već jednom uradili u mladosti", rekao je Vulin obračajući se korisnicima tog kluba.

Istakao je da svaki put kada Vlada Srbije uradi nešto dobro, i bar malo uspe da poboljša materijalni položaj naših starijih sugrađana - "mi smo ponosni i srećni zbog toga jer znamo za koga to radimo".

"Znamo da to radimo za generaciju koja je stvorila ono čime se ponosimo i na šta se naslanjamo i što ostavljamo i generaciji koja dolazi posle nas. Nadam se da će biti prilike da jednog dana o mojoj generaciji neko misli tako dobro kao što mi mislimo o vama", naglasio je Vulin.

Predsednica dnevnih boravaka i klubova za starije na teritoriji grada Beograda Nadežda Nikolić rekla je da korisnici takvih ustanova imaju puno aktvnosti.

"Svako ko se učlani sebe pronađe u nekoj aktivnosti i to mu da volju za život i produži ga. Pozivam sve koji su otišli u penziju ili se pripremaju za penziju, da dođu, da se družimo i da svoje život produže", dodala je Nikolić.

U okviru Dnevnog kluba za starije Stari Grad, ove godine je otvoren za sada jedinstven u Beogradu i Srbiji edukativno-kreativni centar u kome naši stariji sugrađani mogu da pohađaju škole računara, engleskog jezika, savladaju veštine izrade predmeta od drveta i slično.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво