Kineski ambasador obišao Železaru

Direktor "Železare Smederevo" Peter Kamaraš razovarao je sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzmanja srpske farbike od strane novog vlasnika, kompanije "Hestil".

Kamaraš je podsetio da je ceremonija potpisivanja ugovora bila značajan događaj za Železaru, ali da pravi posao tek predstoji. On je istakao da saradnja sa predstavnicima "Hestila" već uveliko postoji i da će sledeće nedelje predstavnici Železare posetiti fabriku u Kini.

"Strateški posmatrano uz finansijska ulaganja 'Hestila' i novu tehnologiju proizvodnje koju donose, ova kupovina će predstavljati benefit i za Srbiju i za 'Hestil'. Mi se već godinu dana borimo sa teškim uslovima na tržištu i novom vlasniku smo predstavili izazove sa kojima smo se susreli u Smederevu, a od njih sada očekujemo rešenja. Prvi zajednički korak je povećanje proizvodnje i druga Visoka peć je juče krenula sa radom. Sledeći korak je smanjenje troškova proizvodnje, nove investicije i uvođenje novih proizvoda koje ćemo imati u ponudi. Na kraju, mislim da je od velikog značaja dovesti mlade ljude, uspostaviti saradnju univerziteta u Srbiji i Kini i dati im mogućnost da ovde rade i obezbede sebi kvalitetan život", rekao je Kamaraš.

Ambasador je istako da očekuje da suštinska saradnja počne u narednih mesec dana i da se nada plodnim rezultatima. Zahvalio je Kamarašu što je učestvovao u pregovorima oko ove privatizacije:

"Vaše iskustvo i poznavanje lokalnih prilika je od velikog značaja i vi ste ključna ličnost u ovoj saradnji, od koje zavise naši rezultati", rekao je ambasador.

Tom prilikom Li Mančang je obišao postrojenja Visoka peć i Čeličana kako bi se bliže upoznao sa procesom proizvodnje čelika u Smederevu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво