Читај ми!

"Inteza": Kupovina zgrade u skladu sa zakonom

Banka "Inteza" je saopštila da je prilikom kupovine zgrade društva "Delta Holding" u svemu postupala u skladu sa zakonima Republike Srbije, uključujući Zakon o zaštiti konkurencije.

Banka je reagovala na saopštenje za javnost Komisije za zaštitu konkurencije o pokretanju postupka ispitivanja "navodno neprijavljene koncentracije koja je nastala kupovinom zgrade društva Delta Holding u ulici Milentija Popovića".

Kako se navodi, banka je povodom pokrenutog postupka angažovala stručni tim advokatske kancelarije "Karanović & Nikolić" koji je uveren da će u postupku pred Komisijom za zaštitu konkurencije utvrditi da se ne radi ni o kakvoj neprijavljenoj koncentraciji, jer zgrada nije učesnik na tržištu.

"Kupovina zgrade u našem i evropskom zakonodavstvu nije pitanje zaštite konkurencije. Ranije kupovine zgrada nisu tretirane kao koncentracija i, iz razloga pravne sigurnosti, ni ubuduće ne bi smele da budu. Banka, dakle, nije imala bilo kakvu obavezu prijave kupovine zgrade Komisiji za zaštitu konkurencije", navedeno je u saopštenju.

Ističe se da će banka "Inteza" tokom celog postupka u potpunosti sarađivati sa Komisijom za zaštitu konkurencije.

"Tokom ranijih godina Banka se obraćala Komisiji kad god je postojala obaveza prijave koncentracije, i to će raditi i u budućnosti. Banka Inteza će, kao i u prethodnih 11 godina, u svom poslovanju uvek slediti sve zakonske propise", navodi se. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво