Читај ми!

Otvoren pogon "Svarovskog" u Subotici

Austrijska kompanija "Svarovski" otvorila je u Subotici proizvodni pogon i najavila da će do sredine iduće godine zaposliti još 170 radnika. Postrojenje u Subotici važan logistički centar uz centralu u Vatensu, poručili iz uprave "Svarovskog".

"Svarovski" u Srbiji posluje od kraja 2013. godine i zapošljava 383 radnika, a izgradnju proizvodnog pogona počeo je početkom 2014. godine. Do sada je ta kompanija u Srbiji investirala oko 22 miliona evra.

Otvaranju pogona prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je ulaganje Vlade u tu fabriku od 2,75 miliona evra ulaganje u našu budućnost, budućnost Subotice i svih građana Srbije, prenois Tanjug.

Premijer je, obraćajući se zvanicama, rekao da je ovo po kvalitetu materijala i površini objekata najveća investicija u Srbiji do sada.

Posebno zadovoljstvo Vučić je izrazio jer su 383 radnika dobila posao, a osim toga je najavljeno da će biti zaposleno još 170 ljudi.

Poželeo im je sve najbolje u daljem radu i obećao da će Vlada učiniti sve kako bi obezbedila najbolje poslovno okruženje za investitore.

Vučić je pozvao austrijske partnere da u Srbiju dovedu još investitora i zaposle još ljudi.

"Ovo je dobro mesto za vas. Nadam se da ste osetili našu gostoljubivost. Sve može da se kaže o nama, ali niko nam ne može osporiti našu gostoljubivost", rekao je srpski premijer, dodavši da se nada da su zaposleni koji rade u jednoj od najsavremenijih fabrika zadovoljni platama.

Kako je premijer nakon obilaska fabrike rekao novinarima, bilo bi dobro da postoji još neki pogon poput "Svarovskog".

"Nažalost, jedan je 'Svarovski', ali ovde, na ovom području, imamo sedam fabrika koje ukupno u ovom trenutku zapošljavaju 3.640 ljudi. U skladu sa ugovorima koje imaju sa nama trebalo bi da ih bude 5.400 i mi smo time veliki deo problema Subotice sasvim sigurno rešili, a rekao bih i Severnobačkog okruga", naveo je Vučić.

Premijer je prethodno obišao prihvatni centar za izbeglice u Kanjiži i prostor u blizini ciglane u Subotici u kojem će biti obezbeđen smeštaj za 75 migranata.

Direktor kompanije "Svarovski Subotica" Dejan Jovanović označio je otvaranje nove fabrike kao događaj od velikog značaja po kompaniju, ukazao da je pre nekoliko godina postojala samo ideja o projektu, te da je 2012. doneta odluka o realizaciji, nakon čega je osnovano preduzeće u Srbiji, a odmah nakon toga potpisan ugovor sa Vladom Srbije, koji je podrazumevao obavezu o investiranju.

Doneta je, kako je naglasio, odluka da se još pre investicije započne sa proizvodnjom, te je decembra 2013. usledilo zapošljavanje prvih radnika i otpočela proizvodnja u iznajmljenom prostoru.

Proizvodnja je povećana, takođe i broj zaposlenih, rekao je Jovanović dodajući da u fabrici koja je sagrađena po svetskim standardima sada rade 383 radnika, i da će do sredine iduće godine biti zaposleno dodatnih 170.

Fabrika u Subotici, prema njegovim rečima, postala je značajan deo porodice "Svarovski".

Subotica, logistički centar "Svarovskog"

Taro Nordhajder, izvršni potpredsednik "Svarovski profešenela" istakao je da je ova godina značajna za austrijsku kompaniju, jer obeležava 120 godina postojanja, te je i otvaranje pogona u Subotici važan trenutak u bogatoj istoriji te firme.

"Postrojenje u Subotici je važan logistički centar uz centralu u Vatensu", dodao je Nordhajder.

Nordhajder je zahvalio srpskim vlastima na odličnoj podršci, rekavši da je održivo partnerstvo raslo od samog početka, te da na osnovu toga "Svarovski" želi da gradi dalju budućost.

Kompanija "Svarovski", poznata po proizvodnji ukrasnih kristala, u 120 zemalja zapošljava oko 25.000 ljudi, a odlučila je da otvori pogon u Srbiji nakon zatvaranja fabrika u Češkoj i Kini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво