Читај ми!

Srbija kao tržište budućnosti

Austrijski koncerni, posebno oni koji su već ulagali u Srbiji, pozitivno reaguju na reformske mere koje je preduzela vlada premijera Aleksandra Vučića. Smatraju da takve mere poboljšavaju investicionu klimu i da je Srbija tržište budućnosti.

Vlasnik austrijskog koncerna "Soravia" Hano Soravia rekao je za Tanjug da principijelno pozdravlja najavljene mere premijera Vučića i nove zakone.

"Naravno, to su mere koje će pogoditi stanovništvo Srbije. Međutim, sve dok se srednja preduzeća i privreda podržavaju brzo će uslediti povećanje penzija i plata", rekao je Soravia.

Soravio je naglasio da su ove mere pozitivne za investicionu klimu i dodao da je Vlada Srbije najavljenim privrednim merama pokazala da pravi korak ka EU, kao i da je spremna da prihvati srednjevropske standarde i stvori klimu povoljne za investicije.

To, kako je dodao, do sada nije uvek bio slučaj.

Soravia je rekao da bi, kao neko ko je već uložio u Srbiju, preporučio austrijskim preduzetnicima da takođe investiraju u našu zemlju.

Ističe da austrijskim ulagačima potrebno poverenje austrijskih banaka kako bi mogli dalje da investiraju, navodeći kao primer "Erste banku" koja je podržala njegov koncern "Soravia".

Upitan da li planira dalje investicije u Srbiji, Soravia je istakao da najpre mora da se završi izgradnja "Radison Blu" hotela u Beogradu. Naglasio je da se čekaju sve potrebne dozvole, konstatujući ujedno da je teško od nadležnih u Srbiji dobiti dozvole o završetku radova.

"Nadam se da ćemo uskoro dobiti dozvole, i tada zasigurno, zajedno sa EBRD, želimo dalje investirati", poručio je Soravia i podvukao da na Srbiju gleda kao tržište budućnosti.

Grupacija "Soravia" osnovana je krajem osamdesetih godina prošlog veka i danas je podeljena na dve strateške poslovne jedinice - za razvoj nekretnina i investicije.

Glavne aktivnosti u okviru jedinice "za razvoj nekretnina" kreću se od odabira i procene projekata do izgradnje, upravljanja i efikasnog plasiranja objekata na tržištu. Poslovna jedinica "investicije" obuhvata kompanije osnovane od strane "Soravia grupacije", ili u one kojima je ta grupacija vlasnik udela.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво