Dodik: Doći će dan kada ćemo se integrisati sa Srbijom

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da "niko ne može da zaustavi integraciju Republike Srpske i Srbije".

Milorad Dodik je govoreći na akademiji povodom Dana Republike Srpske rekao da će Srbi nastaviti dalje da žive i da razvijaju Srpsku.

"Mi ne smijemo da bježimo od naše integracije sa Srbijom, tu stvar niko ne može da zaustavi. Mogu da se ljute koliko hoće. Integrisati se sa Srbijom znači ne samo duhovno biti integrisan. To je naša želja i imamo pravo na naše samoopredeljenje. Doći će vrijeme kada ćemo imati to pravo. Mi hoćemo mir na ovim prostorima", rekao je Dodik.

Istakao je da je Republika Srpska dovoljno velika i široka da u njoj slobodno živi svako ko želi da živi i neće biti osporen ničim.

Dodik je rekao da jedini koji su želeli Srpsku su "Srbi koji žive na ovim prostorima, Srbija i prijateljska Rusija".

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da su Srbi stradalnički i iznad svega pošten narod, koji je u prošlom veku izgubio gotovo polovinu svog stanovništa.

"Srpski narod ne može biti loš i ima pravo na svoju slobodu i svoju integraciju", zaključio je Dodik.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво