Dodik: Samo jedinstvo naroda može da sačuvati Srpsku

U Dugoj Njivi kod Modriče obeleženo je 27 godina od vojne operacije "Koridor života". Bez države za Srbe na ovim prostorima nema slobode i samo jedinstvo naroda može sačuvati Srpsku, rekao je član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istakao da je vojna operacija "Koridor života" bila veličanstvena i da su probojem koridora pre 27 godina ujedinjeni delovi Republike Srpske i Srbije, čime je spojen srpski narod.

"To je dokaz da niko nije mogao da spriječi našu povezanost sa maticom Srbijom. Neprijatelji to i danas pokušavaju, ali neće uspjeti ", rekao je Dodik i dodao da je važno obeležavati dane borbe Srba na ovim prostorima za slobodu.

On je rekao da je neprihvatljivo da se BiH gradi na štetu Srba i da se pokušava razvlastiti srpski narod, prenela je Televizija Republike Srpske.

"Samo jedinstvo naroda može očuvati Srpsku i niko drugi. Smrtonosni udarac Srpskoj mogu zadati samo oni među nama u smislu da podanički prodaju naš nacionalni interes drugima, ali to neće uspjeti", poručio je Dodik.

Naglasio je da treba vrednovati sve one koji se bore za srpsku slobodu koja nikada nije bila na štetu drugih naroda.

"Srpska će opstati samo na osnovu ljubavi naroda prema njoj jer je Republika neupitna", rekao je Dodik.

On je istakao da Srbima treba BiH koja će poštovati Srbe kao i druge narode, ali i njihov identitet karakter, tradiciju.

Dodik je rekao da je Republika Srpska zahvalna svima koji su dali živote za njenu slobodu.

"Danas Srpska čini sve da bude stabilna i razvijena. To je najbolji način da se odužimo onima koji su za Srpsku dali živote, ali i onima koji danas žive u Srpskoj i u nju imaju vjeru" rekao je Dodik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво