Svečana večera za Vučića i delegaciju u Zagrebu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priredila je u svojoj službenoj rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju i iskoristila priliku da još jednom istakne značaj posete šefa srpske države.

Grabar Kitarovićeva je, u obraćanju zvanicama, rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin.

"Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu posle na roštilj", našalila se hrvatska predsednica.

Istakla je da je poseta predsednika Vučića značajna.

"Na mojim rukavima je danas pisalo 'hrabrost'. Nadam se da će sledeći put pisati 'mudrost'", naglasila je Grabar Kitarovićeva i dodala da je fan motivacionih poruka.

Kolinda Grabar Kitarović se Vučiću i delegaciji izvinila ako su doživeli neku neprijatnost, te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor.

Vučić se nada boljim odnosima Hrvatske i Srbije

Predsednik Vučić je ocenio da je gostoprimstvo koje mu je ukazano u Zagrebu na visokom nivou, i pozvao Grabar Kitarovićevu da dođe u Srbiju garantujući joj da će se uveriti u srpsko gostoprimstvo.

Još jednom je ponovio da ne mari za proteste koji su održani tokom dana u Zagrebu.

Izrazio je zadovoljstvo što u srpskim medijima nije bilo negativnog na račun Hrvata povodom ove posete.

Vučić se našalio da je nazvao ministra Aleksandra Vulina i poručio mu da i za njega važi 100 dana ćutanja na teme iz prošlosti.

Vučić je rekao da se se nada boljim odnosima Hrvatske i Srbije.

Dodao je da je posebno zadovoljstvo što se na Poslovnom forumu okupio veliki broj privrednika iz Srbije.

Na svečanu večeru pozvani su i brojni srpski i hrvatski privrednici, predstavnici javnog i kulturnog života, kao i verski velikodostojnici. Među zvanicama bio je i srpski glumac Miki Manojlović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, međutim, nije prisustvovao večeri na Pantovčaku.

Vučić sutra nastavlja posetu Hrvatskoj obilaskom mesta Vrginmost, u kojem živi srpsko stanovništvo i učešćem na skupštini Srpskog narodnog vijeća.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво