Đukanović: Obavestiti Srbiju o dosadašnjim saznanjima o uhapšenima

Bilo bi jako važno ostvariti punu saradnju sa nadležnim institucijama Srbije u slučaju osumnjičenih za terorizam, kaže premijer Milo Đukanović.

Premijer Crne Gore smatra da bi sa dosadašnjim saznanjima o hapšenju državljana Srbije zbog sumnje da su planirali terorističke akte bilo veoma važno upoznati nadležne organe Srbije, prenose podgoričke Vijesti.

"Crnogorske institucije treba da ostvare punu saradnju sa nadležnim institucijama Srbije kako bi se zaokružila slika i stavila tačka na neuspešnu kriminalnu i terorističku aktivnost usmerenu prema Crnoj Gori", ocenjeno je na sastanku premijera Mila Đukanovića sa predstavnicima bezbednosnih službi.

Đukanović se danas sastao sa direktorima Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije, Dejanom Peruničićem i Slavkom Stojanovićem.

Premijer je nakon sastanka rekao da je tokom razgovora dobio informacije koje su ga učvrstile u uverenju da je aktivnost jedne grupe ljudi koji su pokušali da organizuju kriminalnu grupu i sprovedu određene terorističke akte na prostoru Crne Gore, bila akcija koja je opasno pretila državi, njenoj nacionalnoj bezbednosti i sigurnosti njenih građana.

U Đukanovićevoj izjavi objavljenoj na sajtu Vlade navodi se da su se tokom razgovora saglasili da bi sa dosadašnjim saznanjima bilo veoma važno upoznati nadležne državne organe Srbije.

"Ne zbog bilo čega drugog, nemamo zaista bilo kakvu informaciju o tome da je država Srbija imala saznanja o tome što se priprema prema Crnoj Gori, već prosto zbog nedvosmislenog saznanja da je deo pripremnih aktivnosti za ono što se planiralo u Crnoj Gori obavljen na teritoriji Srbije, dakle zloupotrebom teritorije te države", objasnio je Đukanović.

Prema njegovim rečima, na sastanku je ocenjeno da bi bilo jako važno ostvariti punu saradnju sa nadležnim institucijama Srbije, "kako bismo zaokružili sliku i finalno stavili tačku na ovu neuspešnu kriminalnu i terorističku aktivnost usmerenu prema Crnoj Gori".

"Mislimo da bi to bilo važno ne samo zbog rasvetljavanja ovog konkretnog događaja već i zbog jasne poruke kriminalu i potencijalnim terorističkim grupama da su naše države iz dana u dan sve snažnije, da sve uspešnije sarađuju i da su u stanju da obezbede i novi kvalitet stabilnosti u našem regionu u celini", rekao je Đukanović.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво