Durakoviću krivi "određeni mediji" u Srbiji

Pošto je lansirao priču o nepoželjnom državnom vrhu Srbije u Srebrenici, načelnik te opštine Ćamil Duraković sada okrivljuje medije u Srbiji zbog "podgrevanja političke situacije u regionu".

Duraković je za sarajevski portal Kliks komentarisao medijske optužbe o, kako kaže, navodnom njegovom licemerstvu kao načelnika, jer je "velikodušno dočekao srpskog premijera Aleksandra Vučića i njegovu delegaciju kada su u Srebrenicu doneli investicije".

"Jedanaesti jul prošle godine nije bio inicijalna kapisla da Vlada Srbije Srebrenici donira pet miliona konvertibilnih maraka, već je to bila investiciono-razvojna konferencija", rekao je Duraković.

Prema njegovim rečima, ako je državni vrh Srbije tim novcem pokušao da "kupi" ulazak u Memorijalni centar u Potočarima, sa stavom da negira taj genocid, boji se da su pogrešili.

"Milionima se ne kupuje ulaz u Memorijalni centar. Državnom vrhu Srbije hvala na delu pomoći koji se odnosi na sve građane ovog grada, ali to ne možemo mešati sa Memorijalnim centrom. Kada je u pitanju genocid u Srebrenici, nama treba institucionalno priznanje vlasti u Srbiji", rekao je Duraković.

On, kako je naveo, ne zna zbog čega se digla medijska prašina posle njegove prve izjave, te da je odluka da u Srebrenicu nisu dobrodošli oni koji negiraju genocid donesena mnogo ranije, još na prvoj sednici Organizacionog odbora.

Ta odluka, tvrdi, nije upućena nikome specifično.

"Određeni mediji u Srbiji verovatno su čekali pogodan momenat da dodatno podgreju političku situaciju u regionu", rekao je Duraković.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво