Читај ми!

Predsedništvo BiH osudilo napad na Vučića

Tročlano Predsedništvo BiH najoštrije je osudilo i izrazilo duboko žaljenje zbog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru Potočari. Član Predsedništva Bakir Izetbegović rekao je da je zvao Vučića dva puta, ali da se premijer Srbije nije javio. Ja nisam davao nikakve izjave i potpirivao narod, kaže Izetbegović.

Predsedništvo BiH zahvalilo je premijeru Aleksandru Vučiću na dolasku u Srebrenicu jer je to učinio u duhu pomirenja i sa namerom da oda počast žrtvama, navodi se u saopštenju Predsedništva.

Predsedništvo BiH zahteva od nadležnih policijskih i pravosudnih organa na svim nivoima da hitno sprovedu detaljnu istragu s ciljem identifikacije izvršilaca napada i da se ispita i utvrdi odgovornost obaveštajno-sigurnosnih i policijskih agencija BiH za eventualne propuste koji su doveli do ugrožavanja bezbednosti premijera Vučića.

Predsedništvo BiH je uputilo izvinjenje svim stranim delegacijama zbog doživljene neprijatnosti.

U saopštenju te institucije se navodi da je njen jedinstven stav da s "punom predanošću nastavi da radi na ubrzanju procesa pomirenja, obnovi narušenog poverenja i unapređenju odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije".

Saopštenje predsedništva ranije je u izjavi za N1 najavio član predsedništva Bakir Izetbegović.

Vučić je na konferenciji za medije ranije naveo da se sa Izetbegovićem nije čuo danas, ali da će s njim razgovarati telefonom sutra ili prekosutra.

"Probao sam da ga dobijem na telefon, nije se javio. Zvao sam ga dva puta. Ja nisam davao nikakve izjave i potpirivao narod. Radio sam ono što treba da radi bošnjački član Predsedništva, da kaže da je u Srebrenici bio genocid, koji treba osuditi", rekao je Izetbegović, komentarišući ovu izjavu.

"Čoveka koji je oslobođen u Hagu doveo sam ovde da mu se sudi u Bosni i Hercegovini, koja je njegova zemlja", rekao je Izetbegović, osvrćući se na izručenje Nasera Orića Bosni i Hercegovini.

Pre svega, Izetbegović je istakao da je osramoćen dešavanjima u Memorijalnom centru u Potočarima, jer kako kaže "Bošnjaci su gostoprimljiv narod", a da je Vučiću u telefonskom razgovoru prošle sedmice garantovao bezbednost u Memorijalnom centru Potočari. Kaže i to da su bezbednosne sužbe BiH dobro odradile posao pripreme.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво