Читај ми!

Kijev: Rusija isekla struju pobunjenicima

Ukrajinske vlasti su saopštile da je Rusija obustavila snabdevanje strujom oblasti pod kontrolom proruskih separatista u istočnoj Ukrajini zbog neplaćenih računa.

Rusija nije komentarisala tu informaciju koja ukazuje na moguće odustajanje Kremlja od projekta "Novorusija", koji bi okupio oblasti istočne i južne Ukrajine u vlasti pobunjenika, prenosi Beta.

"Imali smo plodonosne razgovore sa Rusima i isključena su četiri dalekovoda ka teritoriji koja je van naše kontrole", rekao je ukrajinski ministar energetike Vladimir Demčičin.

Prema njegovim rečima, ukupan iznos neplaćenih računa je dostigao oko 12 miliona evra.

U Minsku se danas okuplja Kontakt grupa za Ukrajinu, koja se sastoji od predstavnika Kijeva, Moskve i izaslanika OEBS-a i proruskih separatista, radi nove runde pregovora o političkom rešenju za istok Ukrajine, gde je u sukobima od aprila 2014. godine poginulo više od 6.500 ljudi.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво