Читај ми!

Педро Санчез остаје премијер Шпаније

Педро Санчез саопштио је да остаје на функцији премијера Шпаније, након што је пре неколико дана изјавио да разматра да поднесе оставку због тога што је суд у Мадриду покренуо истрагу против његове супруге Бегоње Гомез.

Лидер шпанских социјалиста и премијер Шпаније Педро Санчез је негирао оптужбе за корупцију и злоупотребу службеног положаја против његове супруге Бегоње Гомез.

Истрага против Гомезове покренута је након жалбе групе за борбу против корупције "Манос Лимпијас "(Чисте руке), која има везе са крајњом десницом, и која је оптужила премијерову супругу да је злоупотребила свој утицај како би наводно обезбедила спонзоре за магистарски курс на универзитету који је водила, пренео је Гардијан.

Салвадор Ила, бивши социјалистички министар здравља и кандидат за регионалног председника каталонског огранка социјалистичке партије на предстојећим каталонским изборима 12. маја, поздравио је одлуку Педра Санчеза.

Током викенда је око 12.500 људи организовало протест подршке Санчезу, тражећи од њега да не подноси оставку.

Демонстрације су одржане испред седишта Социјалистичке радничке партије (ПСОЕ) у центру Мадрида, а окупљени су узвикивали слогане као што су "Педро, не одустај" или "Педро остаје".

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара