Зашто у пиротској болници запослени траже смену директора

Због нагомиланих вишемесечних проблема - како тврди део запослених у Општој болници Пирот, затражена је смена директора ове установе, а Министарству здравља упућена је петиција коју је потписало, како тврде, 80% лекара специјалиста. Захтев су подржала и сва 3 болничка синдиката.

У радно време и, како кажу „спонтаним окупљањем", део запослених у Општој болници Пирот затражио је смену актуелног директора др Горана Петровића. Разлози, тврде, нису ни економске ни политичке природе.

"Разлог је тај однос који постоји према лекарима, начелницима, омаловажавање, без икаквог тимског рада, што се рефлектује и на рад. И одражава се на квалитет рада, одражава се на обим рада. Значи, оно што смо некада оперисали за месец дана, сада се не оперише ни за годину дана", каже др Ненад Здравковић, досадашњи заменик директора Опште болнице Пирот.

"У болници је до сада незабележен број индивидуалних судских тужби против директора и болнице, а социјални дијалог са директором уопште не постоји. Запослени сваког дана долазе само са једном мишљу да је постало немогуће радити", каже Игор Стојановић, Синдикат медицинских сестара и техничара.

Већ дуже време не функционише нормално систем за анестезију што је недопустиво, кажу анестезиолози.

"Верујте ми да је било пуно, пуно проблема који нису достојни ове професије и ове установе. Ја сам поднео оставку још пре двадесетак дана. Поменут је повод - а то је проблем са централним доводом гаса. Међутим, то је само једна ставка", каже Др Момчило Бојкић, начелник Службе анестезиологије у оставци.

Од директора болнице добили смо оверене атесте из суда којима је потврђена исправност апарата на анестезиологији још у септембру.

Директор Опште болнице Пирот др Горан Петровић, за сада не жели пред камере. Каже, неће коментарисати ненајављено окупљање запослених, ни незаконит прекид рада. Коментар на ово потражили смо и у Министарству здравља, чекамо одговор.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво