Премијера мјузикла "Било једном у Банату"

На сцени Народног позоришта "Тоша Јовановић" у Зрењанину изведена је премијера мјузикла "Било једном у Банату". Ово је први пут да се на сцени овог позоришта игра мјузикл за који је идеја настала пре две године, а припреме на сцени трајале су пет месеци.

Тек што је завршила Академију, Митра Младеновић је добила прилику да заигра у мјузиклу. Није се надала, каже да ће овакво искуство имати на почетку каријере, али све је успешно завршено захваљујући одличном ансамблу, инспиративној и занимљивој улози коју тумачи.

Митра глуми Марију Тот:

"То је глумица чергарског позоришта из тридесетих година и она је главна глумица, због које је гроф Стојан изградио театар."

На сцени је скоро педесет учесника, постоје две поделе улога. Карактеристика овог мјузикла је да су у њега укључени драмски и луткарски ансамбл зрењанинског позоришта.

"Они су донели неке своје вештине", истиче глумац Љубиша Милишић, "али заправо после десет дана није била нека превелика разлика, сви смо били као један ансамбл."

За зрењанинску публику ће бити занимљиво да виде своје глумце у другачијим улогама, они сада певају, играју на сцени, имају различите кореографије. Све то је повезао редитељ Владимир Лазић, који иза себе има 120 позоришних остварења.

"Нису могли да поверују шта све могу да ураде, колико могу да ураде", каже редитељ Владимир Лазић. "Такође и публика која их познаје биће изненађена неким новим њиховим издањима."

Мјузиклом "Било једном у Банату" званично је отворена овогодишња позоришна сезона у Зрењанину, за коју се најављују и још нека изненађења.

"Биће и ту неких необичних пројеката", најављује Иван Француски, директор Народног позоришта у Зрењанину, "биће ту и неких мелодрама, биће и драма. Биће и нечега сасвим новог, али то ћемо оставити да неком другом приликом причамо о томе."

Мјузикл "Било једном у Банату" ради се према тексту Игора Бојовића "Прича о позоришту". Реч је о легенди о настанку зрењанинског позоришта према којој се богати пештански трговац заљубио у глумицу путујуће трупе, а онда јој и саградио позориште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво