Спортске игре младих у Врању

У Врању се данас у осам спортова такмичи око хиљаду основаца и средњошколаца из Пчињског округа. Игре је организовао Савез за школски спорт.

Симболично, паљењем бакље, почеле су Спортске игре младих. Испред Спортског центра у Врању заклетву пријатељства положили су сви учесници - и судије и ученици.

Стефан Стојанов из Босилеграда каже да његова екипа очекује победу: "Да упознамо нове другове и да идемо у Београди и у Сплит."

Иван Стојковић из Врања учествовао је и претходних година и жели да овај пут победи.

У осам дисциплина такмиче се млади спортисти: у малом фудбалу, рукомету, одбојци, стоном тенису, шаху, тенису, баскету 3 на 3 и игри Између две ватре.

Божидар Ђорђевић из Сурдулице први пут учествује у Спортским играма, такмичи се у стоном тенису, и очекује да буде занимљиво.

"Трећи пут учествујем", каже Вукашин Настић из Врања, "прошле године су моји другари освојили прво место у Сплиту. Сад смо направили нову екипу и планирамо опет да идемо у Београд."

Победници игара настављају такмичење на државном првенству у Београду крајем јула, а најбољи ће се представити у финалу у Сплиту у другој половини августа.

"Данас смо прогласили и Спортски дан основних школа", каже Мирослав Спасић из Савеза за школски спорт, "тако да ће такмичарима, овде на теренима, подршку моћи да дају њихови другови и другарице."

"Игре воле Врање и деца у Врању воле игре, некако смо нашли ту заједничку синергију и енергију", истиче Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих, "Караван спорских игара младих радо долази у овај град."

Спортске игре младих су пројекат међудржавног карактера, учествују ученици из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво