Читај ми!

Нова деоница на Коридору 10

Део северног крака Коридора 10, од Хоргоша до Бикова, у дужини од 28 километара, отворен за саобраћај. Све деонице на северном краку требало би да буду пуштене у саобраћај до краја августа, каже директор предузећа "Коридори Србије".

Друга трака аутопута од Суботице ка Новом Саду у дужини од 28 километара, пуштена је у подне у саобраћај, без свечане церемоније.

Отварањем тог дела аутопута почеће отварање деоница од Хоргоша до Новог Сада у укупној дужини од 88 километара. Све деонице требало би да буду укључене у саобраћај до краја августа.

"С обзиром на то да је сезона почела, онако како завршимо деонице, пуштаћемо између 10 и 15 километара пута у саобраћај да не бисмо чекали завршетак целог крака", рекао је министар Милутин Мркоњић уочи пуштања у саобраћај деонице од 28 километара.

Директор предузећа "Коридори Србије" Михајло Мишић каже да је планирано да се 20. јула отвори део од Жедника до Бачке Тополе односно од 38. до 50. километра, од мађарске границе према Новом Саду.

Део аутопута од Србобрана до Сирига код Новог Сада, односно од 85. до 98. километра, биће отворен 1. августа.

Деоница од Бачке Тополе до Фекетића, од 50. до 71. километра, биће отворена, према речима Мишића, 10. августа ове године, а део од 71. до 80. километра биће отворен 20. августа.

Најкомпликованија деоница код Србобрана биће отворена 30. августа.

Деоница од Бикова до Жедника, односно од 28. до 38. километра, као и деоница од Сирига до Новог Сада, од 98. до 108. километра, већ су завршене 2009. године.

Мишић је казао да ће се "Коридори Србије" потрудити да испоштују рок - 10. октобар ове године - за завршетак изградње обилазнице око Суботице до Келебије, такозвани "ипсилон крак".

У "Коридорима Србије" кажу да би те рокове могли да угрозе раније најављени протести путарских предузећа "Нибенс групе", која траже од Владе Србије да до краја ове седмице омогући решавање проблема тих фирми.

Вредност изградње аутопута од Хоргоша до Новог Сада са "ипсилон" краком, не рачунајући већ завршене две деонице по 10 километара код Суботице и Новог Сада, износи око 10 милијарди динара. Новац је обезбеђен из буџета, а радови су почели у мају прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво