Читај ми!

Гаспром: Оптужбе европских земаља да не испоручујемо довољно гаса нетачне

Руска компанија "Гаспром" демантовала је оптужбе да европским земљама не испоручује довољне количине гаса. Испунили су кажу и више од уговорених обавеза, те нема захтева за додатне испоруке. Шести дан зато већ нема транзита за Немачку гасоводом Јамал-Европа.

Уз подсећање да постојећи уговори истичу и треба их обновити, из "Гаспрома" упозоравају и да није добро што се убрзано троши гас из залиха.

"Гас се сада црпи из подземних складишта у Немачкој, где је већ преузето 47 одсто гаса, а зима тек почиње. То није најрационалнија одлука. О цени таквих реверзних испорука не желим ни да говорим. Ове цене су знатно веће од цена уговорених количина које даје 'Гаспром'", изјавио је Сергеј Купријанов из "Гаспрома".

Додаје да Европа "не би требало да окривљује 'Гаспром' за проблеме за које је сама одговорна, боље би им било да се погледају у огледало". 

"Гаспром" је 21. децембра обуставио испоруке Немачкој кроз гасовод Јамал-Европа, због чега се Немачка тренутно руским гасом снабдева само кроз Северни ток 1. 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво