Нови мост преко Љубовиђе до краја године

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је Љубовију и том приликом поручила да улагање у путеве у овом делу Србије није мало и да је кроз разне пројекте у претходних пар година уложено девет милијарди динара у путеве у Мачванском округу. Директор "Путева Србије" Зоран Дробњак каже да ће нови мост преко реке Љубовиђе бити готов до краја године.

Зорана Михајловић је заједно са Зораном Дробњаком у Љубовији обишла мост преко реке Љубовиђе код Љубовије који је урушен услед поплава у јуну ове године.

Михајловићева је том приликом рекла да улагање у путеве у овом делу Србије није мало и да је кроз разне пројекте у претходних пар година уложено девет милијарди динара у путеве у Мачванском округу.

Додала је да је претходно обишла мост преко реке Трешњице на државном путу Љубовија–Бајина Башта, који је претходних годину дана био затворен за теретни саобраћај.

"Од пре неколико дана овај мост је у употреби за теретњаке преко три тона. У питању је важна инвестиција од тридесетак милиона динара. Сада теретњаци, њих око триста дневно, не мора да иде преко Ваљева и Дебелог Брда, путем дугачким 120 километара, јер је пут директно преко овог моста од Љубовије до Бајине Баште дуг 54 километара. То значи да ће и трошкови и утрошено време бити мањи, а безбедност боља. Наставићемо да пратимо реализацију свих пројеката заједно са председником општине, да ово што смо данас обећали и урадимо", рекла је Михајловићева.

Зоран Дробњак изјавио је да се тренутно ради пројекат за мост преко реке Љубовиђе и да ће он бити готов за око месец и по, саопштило је Министарство.

"За седам дана ћемо урадити девијацију да би саобраћај могао да функционише. Потрудићемо се да нови мост у дужини од око 35 метара и у вредности од око 60 милиона динара буде готов до нове године", рекао је Дробњак.

Начелник Мачванског округа Владан Kрасавац истакао је одличну сарадњу са Владом Србије и ресорним министарством, која је крунисана почетком изградње моста на Сави у оквиру пројекта изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница.

"Урушавањем овог моста прекинута је путна комуникација на регионалном путу Мали Зворник–Љубовија–Бајина Башта. За нас веома важна деоница, јер је то једина веза нашег Подриња са Западном Србијом, али и БиХ и Црном Гором. Настављамо добру сарадњу са Републиком. Министарство и све државне институције чврсто стоје иза свих округа и локалних самоуправа", рекао је Красавац.

Председник општине Љубовија Милован Kовачевић рекао је да су неке природне појаве такве да нико не може да их спречи и захвалио се потпредседници Владе на посети како би заједно сагледали проблеме грађана ове општине.

"У Неготину је 1955. пало 211 литара кише по метру квадратном, што је забележено као максимум у нашој земљи, 22. јуна ове године у Љубовији је пало 210 литара кише. Kолико год ове размере биле велике, захвалан свима на помоћи да у тих пар дана спасимо што се спасити може", рекао је Ковачевић.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво