Голдман Сакс: Ако Кина одговори, зарада "Епла" опада за 29 одсто

Приходи компаније "Епл" смањили би се за 29 процената уколико би Кина узвратила САД за санкције уведене кинеској компанији "Хуавеј" и забранила продају производа америчког произвођача, процењује инвестициона банка "Голдман Сакс".

Забринутост због ширег утицаја трговинског рата појачала се након што су САД прошле седмице на црну листу уврстиле компанију "Хуавеј", што доводи у питање партнерство кинеске компаније са америчким произвођачима чипова, добављачима софтвера и других компоненти.

Такође, "Голдман Сакс" верује да су најновији модеми компаније "Интел" за "ајфон" прављени у САД, док су "Еплови" чипови А-серије израђени на Тајвану, а компоненте меморије и екрана такође потичу изван Кине.

Већина осталих компоненти за "ајфон" долази из континенталне Кине. Ако Кина на било који начин ограничи производњу "ајфона", "Голдман Сакс" процењује да "Епл" неће бити у стању да у кратком року премести велики опсег посла изван земље.

"Голдман Сакс" је "Епловим" деоницама дао неутралан рејтинг и тако снизио циљну цену компаније на 178 долара са 184 долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво