Синиша Мали отворио трговање на Лондонској берзи

Министар финансија Синиша Мали, који борави у једнодневној посети Лондону, отворио је трговање на Лондонској берзи заједно са генералним директором те берзе Никилом Ратијем. Мали и Рати су потом разговарали о инвестиционим потенцијалима Републике Србије и могућностима за сарадњу.

Републици Србији указана је велика част на Лондонској берзи, с обзиром на то да су нам омогућили да симболично отворимо данашње трговање на берзи, а потом и да финансијској заједници у свету представимо инвестиционе потенцијале Србије. Добро је видети и да је берза, односно највећи број компанија, од јутрос у плусу, рекао је министар Синиша Мали.

Мали је додао да је имао веома добар и конструктиван састанак са директором берзе Никилом Ратијем, саопштило је Министрство финансије.

"Разговарали смо о економској политици Владе Републике Србије, о њеним инвестиционим могућностима, и о томе на који начин можемо да проширимо нашу базу инвеститора. Желимо да они још више улажу у наше хартије од вредности, и да препознају потенцијале Србије. Бројке су на нашој страни, имамо добре резултате, и инвеститори то препознају", истакао је министар финансија и захвалио директору берзе на прилици која је указана Републици Србији.

У оквиру конференције која је посвећена Европи и Централној Азији, а која се одржава на Лондонској берзи, министар Синиша Мали ће представити економску политику Републике Србије и финансијској заједници у Лондону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво