Ђорђевић: Тридесет милиона за унапређење рада СЕС-а

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да је из буџета његовог Министарства издвојено додатних 30 милиона динара за унапређење рада Социјално-економског савета (СЕС).

"За сваког социјално-економског партнера из састава тог тела биће издвојено по 10 милиона динара. Очекујем да се у наредним годинама додатним издвајањима из буџета унапреди рад не само СЕС-а већ и таквих савета на локалном нивоу", рекао је Ђорђевић после јучерашњег састанка СЕС-а.

Како се наводи у саопштењу из његовог кабинета, Ђорђевић је додао да је с министром финансија Синишом Малим договорено и да у припреми или измени закона учествују и локални социјално-економски партнери који ће сигурно допринети томе да ти закони буду квалитетни и са мање примедби.

Према речима министра, Министарство је прихватило иницијативу за израду Закона о осигурању у случају повреда на раду ради накнаде штете, као и иницијативу о измени и допуни Правилника о професионалним болестима.

"Две ствари су нам најбитније - да сви закони које припрема Влада буду у интересу наших грађана и у интересу наше државе. Тога ћемо се придржавати", поручио је Ђорђевић.

Социјално-економски савет дао је позитивно мишљење на Нацрт буџета за 2019. годину, као и на нацрт више законских предлога, међу којима је и Нацрт измена и допуна Закона о социјалној заштити, Закона о родној равноправности и Закона о изменама и допунама Закона о забрани дискриминације.

Такође, позитивно су оцењене и нацрти измена Закона о порезима на имовину и Закона о пореској администрацији, као и на текст предлога измене Уредбе о безбедности и здрављу на раду.

број коментара 0 пошаљи коментар