Синиша Мали са ММФ-ом о реформи Пореске управе

Министар финансија Синиша Мали разговарао је у Београду са Делегацијом Међународног монетарног фонда о трансформацији и модернизација Пореске управе која је у току, а која би ту институцију требало да учини ефикаснијом, као и да унапреди рад пореског система.

Саговорници су се сагласили да је у питању важан процес који треба да се уради темељно и на системски начин, а први резултати би требало да се виде крајем 2019. године.

Постављени су амбициозни циљеви, а једна од важних тема у оквиру трансформације рада Пореске управе је и убрзан и ефикаснији повраћај ПДВ-а, сложиле су се две делегације.

Мисија ММФ-а борави у Београду од 24. септембра до 4. октобра, а поводом првог разматрања резултата спровођења новог програма макроекономских и структурних реформи, подржаног Инструментом за координацију политике "The Policy Coordination Instrument" (ПЦИ).

Србија и Мисија ММФ-a су након успешно завршеног трогодишњег стенд бај аранжмана у јулу ове године започели нови аранжман, ПЦИ, који је нефинансијски аранжман, има саветодавну улогу и оријентисан је на спровођење структурних реформи.

Нови аранжман је одобрен за период од 30 месеци, а је планирано је да пет пута и то на шест месеци буду разматрани резултати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво