"МК Група" преузима кредитна потраживања "Викторија групе"

Компанија "МК Груп" је саопштила да је започела процес преузимања банкарских кредитних потраживања према чланицама "Викторија Групе".

Са кредиторима "Викторија Групе" "МК Група" је потписала уговор о преузимању њихових кредита и очекује се да ће тај процес бити окончан у најскоријем року, наводи се у саопштењу.

Директор "МК Групе" Душан Радичевић изјавио је да то представља пословну прилику за даљи развој обе компаније и читавог српског аграра, као и вишеструку корист за све укључене стране у процесу.

Компанија "МК Груп" послује у 70 општина у Србији, а 35 година у аграру. Обрађује 30.000 хектара у земљи и уједно је највећи извозник житарица у Србији, наводи се у саопштењу и истиче да приход у сегменту аграра премашује 600 милиона евра. Од 2015. године, проширила је пословање и на Словенију, Хрватску и Црну Гору.

Осим аграра, "МК Груп" тежи да се позиционира и као регионални лидер у области хотелијерства, туризма и банкарства.

У саопштењу се истиче да "Викторија Груп", чија је основна делатност трговина и прерада уљарица, сарађује са више од 300 пољопривредних задруга и 40.000 пољопривредика, а запошљава преко 1.300 људи у компанијама чланицама: Сојапротеин, Викторија ојл, Викторија Лоџистик, Лука Бачка Паланка, Ветеринарски завод Суботица, СП лабораторија и Риботекс.

Компанија је од оснивања инвестирала 260 милиона евра у капацитете и модернизацију својих фабрика, захваљујући чему је данас међу највећим нето извозницима Србије, а производе од соје и сунцокрета извози у преко 60 земаља широм света.

"Од 2014. године, компанија је у процесу финансијског реструктурирања и репрограма отплате кредита, уз спровођење интерних мера оптимизације пословања", наведено је у саопштењу.

број коментара 0 пошаљи коментар