Онлajн регионална инвестициона платформа почетком 2018.

Компанијама из света, заинтересованим за улагање и пословање на Западном Балкану, већ почетком идуће године биће на располагању онлajн регионална инвестициона платформа са свим информацијама битним за сагледавање инвестиционе и пословне климе и доношење одлука о инвестирању у економије региона, најавио је у Берлину председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж.

Представљајући обрисе будућег портала на Берлин Глобал Форуму, у организацији БМВ фондације, Чадеж је рекао да ће корисницима на једном месту бити доступни кључни макроекономски показатељи, све информације о правном оквиру, финансијским и другим подстицајима, тржишту, конкретним пројектима у које инвеститори могу да пласирају свој капитал, наводи се у саопштењу ПКС-а.

У оквиру портала, представиће се и искуства компанија које су већ улагале у овај регион.

Садржај портала, према његовим речима, значајно ће допринети јачању владавине права и транспарентности у економијама региона, и представљаће још један алат привредним коморама, чланицама Коморског инвестиционог форума, при креирању препорука доносиоцима одлука.

"Информације из ове базе помоћи ће нам да креирамо квалитетне иницијативе за отклањање баријера успешнијем пословању, усаглашавање регулативе, процедура и праксе са правним оквиром препознатљивим инвеститорима. То води стварању подстицајног окружења за економски раст и развој Западног Балкана", објаснио је Чадеж.

Инвестициона платформа биће први пут представљена на Инвестиционом форуму ЕБРД-а посвећеном Западном Балкану, следећег фебруара у Лондону.

Пројекат финансира Европска банка за обнову и развој у склопу европске подршке активностима Сталног секретаријата Коморског инвестиционог форума са седиштем у Трсту на повезивању пословних заједница и привлачењу инвестиција у регион Западног Балкана.

Израду портала подржали су БМВ Фондација, консултантска кућа "Роланд Бергер" и адвокатска канцеларија "Карановић Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво