Кнежевић: Србија и Казахстан имају добру перспективу за сарадњу

Министар привреде Горан Кнежевић, који je у посети Казахстану, навoди да Србија има перспективу за сарадњу са Казахстаном у области туризма, пласирања робе широке потрошње, хемијској и фармацеутској индустрији.

Горан Кнежевић се састао са премијером Казахстана Бакитзаном Сагинтајевим рекавши да ће реализација активности из Мапе пута за унапређење сарадње између Србије и Казахстана за 2017. и 2018. годину, која је потписана у новембру прошле године, унапредити односе две земље, саопштено је из Министарства привреде.

Кнежевић је рекао да су односи две земље пријатељски и добри са перспективом даљег развоја.

У оквиру Астана економског форума, који окупља политичке лидере, кључне пословне људе и експерте, министар је изразио задовољство квалитетним панелима о новим трендовима глобалне економије, новим моделима одрживог развоја, развоја инфраструктуре, зелене енергије и иновација.

Кнежевић је на светској изложби "Експо 2017" на којој је Србија представила своје потенцијале на тему "Енергија за све" рекао да је захвалан на тој прилици.

"Велико је задовољство видети како се потенцијали наше земље у области обновљивих извора енергије и повећања енергетске ефикасности представљају на највећој и најзначајнијој светској трговинској манифестацији", рекао је Кнежевић.

Министар је у разговору са министром економије Казахстана Тимуром Сулејмановим разговарао о наредној седници Међувладине српско-казахстанске комисије за трговинско-економску сарадњу, која би требало да се одржи ове године у Астани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво