Вучић: "Ер Србија" од огромног значаја за привреду земље

Премијер Александар Вучић посетио је штанд "Ер Србије" на Сајму туризма и поручио да је тај авио-превозник од огромног значаја за националну привреду и да је допринео да са 900.000 путника тај број данас буде 2,5 милиона.

"Ер Србија" је, истакао је Александар Вучић, допринела томе да београдски аеродром "дође" до пет милиона путника, захваљујући чему данас можемо да разговарамо о озбиљним понудама за тај аеродром, "а не да причамо о томе када смо имали два и три пута мање путника".

"Желим им много успеха и увек ћемо њихов рад на озбиљан начин подржавати", подвукао је Вучић.

Генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић рекао је премијеру Вучићу и министру Расиму Љајићу да ће од 1. јуна та компанија летети четири пута недељно за Венецију и истакао да та компанија добро послује и да напредује.

Премијер је навео да је поносан због велике буке на Сајму данас, односно великог броја излагача и посетилаца.

"Искрен да будем, никада нисмо имали 56 земаља, више од 2.000 излагача. Све рекорде смо оборили", рекао је Вучић.

Како је рекао, Србија је прошле године имала 2,75 милиона туриста и од тога остварила приходе од 1,04 милијарде евра.

"Први пут изнад једне милијарде, а готово 200 милиона више од Црне Горе, иако Србија нема море и, сложићете се, нисмо баш у истој позицији", рекао је Вучић.

То, подвукао је премијер, показује да смо успели са привлачењем домаћих туриста, док је истовремено прилив страних туриста из године у годину све већи и никад испод 11 или 12 одсто.

Вучић је поручио да још много тога треба да се уложи и кад је реч о раду са туроператорима из различитих земаља, додајући да се много очекује од отварања авионске линије са Кином, као и нових руски туроператора, али и неких са Запада и из исламских земаља.

"Очекујемо повећање броја домаћих туриста са поправљањем животног стандарда који нам тек долази и са бројем ваучера који издајемо и задовољан сам што нам је та акција уродила плодом", назначио је Вучић.

Премијер је поручио да ће се још више улагати у туризам.

"Улагаћемо још више у Ниш, Нови Сад... Београд по природи ствари напредује брже од осталих и волели бисмо када бисмо то могли да изједначимо некако", рекао је председник Владе.

Вучић је поручио и да је циљ да за неколико година забележимо број од четири милиона туриста, а затим и до пет милиона.

"Онда ћемо моћи да кажемо да смо направили добар посао имајући у виду наше природне потенцијале", рекао је Вучић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво