"Хестил Србија": Продаваћемо српске производе, а не кинески челик

Директор Железаре у Смедереву Сихаи Сонг потврдио је да ће ове године кинески власник инвестирати 120 милиона долара у модернизацију производње. А поводом антидампинг истраге Европске комисије за период од јула 2015. до краја јуна 2016. поручује да ће смедеревска железара продавати само српске производе, а не челик из Кине.

У компанији "Хестил Србија", која је члан кинеске ХБИС групе, од јула прошле године, од када су званично власник Железаре у Смедереву, усредсређени су, кажу, само на продају својих српских производа.

Подсећају да је годишњи капацитет челичане 2,2 милиона тона челика.

"Током протеклих година, роба произведена у 'Железари Смедерево' представљала је око један одсто тражње Европске уније. Компанија 'Хестил Србија' остаје посвећена сервисирању купаца у Европској унији, али смо уочили потенцијал тржишта прерађивачке индустрије у Србији и у региону као своју главну развојну шансу. 'Хестил Србија' се неће бавити продајом челика из Кине и других земаља у Србији, земљама Европске уније и окружења", рекао је Сихаи Сонг, директор Железаре у Смедереву.

Кинески власник поручује да ће током ове године превасходно инвестирати у нове технологије како би српски челични производи задовољили високе стандарде квалитета које захтева европско тржиште.

"Ове нове технологије, ове што их зовемо четврта индустријска револуција, оне доста могу и на подручју металургије да помогну јер може да се прави већи извадак", каже Никола Мајински, стручњак за црну и обојену металургију.

И запослени у смедеревској железари задовољни су кинеским власником јер пословни резултати, кажу, никад нису били бољи.

"Све нормално функционише. Ради се нормално, иду нормално све активности. Оно што је вест: прима се један број младих радника за производне погоне. Свакодневно се објави понеки конкурс, то људи наши прате, Смедеревци и ови из окружења", рекао је Синиша Прелић, председник Самосталног синдиката компаније "Хестил Србија".

У "Хестилу" кажу да имају велику подршку гувернера кинеске провинције Хебеј, који је одлучан да доведе још кинеских инвеститора и компанија у Србију, што ће створити услове за увећање продаје производа Железаре и на тржишту наше земље.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво