Михајловић: Нема кашњења у изградњи путева

Процена је да ће ауто-пут Београд–Сарајево коштати око 800 милиона евра и прерано је говорити о роковима када ће бити завршен, каже за РТС министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић. Рокови за радове на Коридорима 10 и 11 ће бити поштовани и туда ћемо се возити ауто-путем до краја године, истиче министарка.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Зорана Михајловић је рекла да је важно Србија буде укрштена са свим коридорима, што је, истиче, главна идеја заједничких седница Владе са свим државама.

"Данас путујемо пет сати до Сарајева. Није спорна одлука да градимо ауто-пут, са босанске стране стоји да се договоре око руте и очекујемо да то буде решено за месец дана. Наша радна група ће се формирати, да видимо шта је са документацијом, студијом изводљивости", напомиње Михајловићева.

Сигурно ћемо у овој години, истиче министарка, имати јасну слику и део који можемо да финансирамо.

"Процена је да све то кошта око 800 милиона евра. Питање Београда и Сарајева није питање само Београда и Сарајева већ и целог региона", напомиње Михајловићева додајући да је прерано говорити када ће бити завршен ауто-пут до Сарајева.

Према њеним речима, постоји проблем са царинама: постоје две царине, а треба их објединити у једну како би се обављао карго између две земље.

Када је реч о прузи Београд–Сарајево, министарка истиче да у року од максимално две године може да се заврши модернизација те железнице.

"Једанаест путничких прелаза, мостова, имамо са БиХ и они су у јако лошем стању. То ће нас коштати близу седам милиона евра, и то можемо да завршимо максимално за годину дана и то је јако важно за грађане", наглашава министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

"Илић у медије даје полутачне информације"

Када је реч о "Коридорима Србије" и извештају који је некадашњи министар Велимир Илић доставио медијима, министарка је рекла да је то радна верзија извештаја.

"Неко је буквално узео из Министарства и дао бившем министру Велимиру Илићу нешто што је радна верзија. Велимир Илић се појављује у медијима и даје информације које су полутачне. Ја нећу да дајем информације о томе", напомиње Михајловићева.  

Постоје, како каже, друге институције које ће се бавити тиме да ли је нешто или није у складу са законом.

"Имамо проблема са Коридором 11, није тајна. Али је проблем што се појављују полуинформације", указала је министарка напомињући да је сигурна да ће Министарство пронаћи начин да те проблеме отклони.

Њен задатак је, истиче, да заврши Коридор на време и решава проблеме који се појављују.

"Прво и најважније, будући да су се појавиле неке насловне стране данас, ова влада је завршавала 100 километара пута у години. Ми завршавамо Коридор 11 и нема ничега што се не завршава. Ниједан од рокова из експозеа није пробијен", истиче Михајловићева.

Према њеним речима, не постоји деоница на Коридорима за коју Министарство не прави извештај.

"Сваку деоницу смо гурали и завршавали. Треће што ме брине јесте да се било где појављују радни папири. Није тајна да сам формирала радну групу за пут Љиг–Прељина, како не бисмо били у ситуацији да каснимо", напомиње Михајловићева.

Рокови за радове на Коридорима 10 и 11 ће бити поштовани и туда ћемо се возити ауто-путем до краја године, закључила је министарка.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво