Михајловић: Одлука о поскупљењу путарина за месец дана

Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже за РТС да изградња дела ауто-пута од Љига до Прељине не касни због финансијских тешкоћа, већ због техничких проблема. Додаје да кашњења од месец, два не види као велики проблем у великим инфраструктурним пројектима.

Министарка Зорана Михајловић рекла је гостујући у Дневнику РТС-а да је завршено 97 одсто ауто-пута од Љига до Прељине на деоници Коридора 11.

"Посебна захвалност влади и инвеститорима што су завршили овај део пута.
Очекујем да се заврши и остатак до краја грађевинске сезоне", истиче Зорана Михајловић.

Каже да су ово велики инфраструктурни пројекти и да завршетак ове деонице не касни због финансијских тешкоћа, већ због техничких проблема које извођач са инвеститором мора да реши.

"Држава је пуно пенала плаћала што је каснила, очекујем да инвеститор да објашњење и да Србија наплати пенале. Министарство је формирало једну техничко-финансијску групу како бисмо видели који су проблеми и колики су одштетни захтеви", напомиње министарка.

Додаје да је обавеза Министарства да се види шта се десило на деоници и зашто се пробио рок.

"Ово је пројекат вредан преко 300 милиона евра и што је до сада урађено, урађено је у правом квалитету који одговара уговору. Надам се да ћемо ускоро добити динамику и да ћемо решити проблем информисања премијера, владе, министарства. Кашњења од месец, два не видим као велики проблем у великим инфраструктурним пројектима", истиче Михајловићева.

Каже да би наплатна рампа Врчин била готова и пре рока да није било кише.

"Постоје неке објективне околности које могу да направе мала кашњења која не би смела да буду већа од два месеца. Надзор нас је обавестио да може бити кашњења до месец дана", каже министарка.

Додаје да је путарина последњи пут поскупела 2008. године и да очекује од "Путева Србије" да добро образложе предлог за повећање путарина од 10 одсто.

"У наредних месец дана ће бити донета одлука о томе", истиче Михајловићева.

Додаје да се "вечита градилишта" пописују и да ће до 16. новембра бити готов списак тих градилишта у Србији.

"Решићемо то, крајња могућност је рушење, али свакако ће постојати рок од новембра да се тај посао реши", напомиње министарка.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво