Синдикат рудара тражи смену менаџмента РТБ "Бор"

Синдикат рудара Србије у Рударско-топионичарском басену "Бор" затражио је од премијера Србије Александра Вучића да смени менаџмент тог предузећа и директора Благоја Спасовског.

"Разлози за смену су неиспуњење плана пословања, лош избор технологије за нову топионицу, затварање радних радних места и затварање погона", изјавио је председник тог синдиката Љубиша Миљковић и истакао да је садашњи директор кривац за стање у том предузећу.

Миљковић је затражио и да се поштује законом дефинисана бенефиција за свако радно место и да се запосленима омогући да иду на време у пензију.

Синдикат је саопштио да су пословни резултати тог предузећа лоши, наводећи да је прошле године производни план био 80.000 тона катодног бакра, а да је испуњено само 50 одсто плана и произведено око 40.000 тона.

"Синдикат је спреман да са премијером и ресорним министарством разговара о овим проблемима", додао је Миљковић.

У синдикату су навели и да је за годину дана без посла остало 1.000 радника, а да се најављује отпуштање још толико.

Коментаришући наводе да је за РТБ заинтересована кинеска компанија, он је рекао да је осим ње било заинтересованих компанија из Русије, Белорусије и Казахстана.

Навео је да РТБ има резерве руде за преко 100 година, стручне људе и раднике.
"Немамо ништа против да неко улаже у РТБ. Нас интересују радна места и плате, а радници желе да обављају свој посао. Једва чекамо да се реши питање ко је газда у РТБ-у", додао је он.

Према наводима медија, кинеска државна рударска компанија Ли Тен упутила је писмо о заинтересованости за стратешко партнерство са РТБ-ом и нуди улагања од 350 до 400 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво