Минимална цена рада 13.572 динара

Нова минимална цена рада у Србији биће 13.572 динара, односно 72 динара по радном сату, утврђено је на седници Социо-економског савета којој је присуствовао и премијер Мирко Цветковић.

На конференцији за новинаре у Влади Србије, после седнице Савета, речено је да је формирана стручна група која има задатак да израчуна ефекте дејства проширеног колективног уговора и да анализира конкурентност Србије у односу на земље у региону.

Премијер Мирко Цветковић рекао је да ће стручна група анализирати и шта то Србија нуди у односу на земље региона, како њена привреда може постати конкурентнија а такође ће пратити јавну потрошњу и упоређивати је са потрошњом у тим државама.

Цветковић је додао да ће групу чинити по један представник из кабинета, министарства финансија, Уније послодаваца и из два репрезентативна синдиката.

"Из анализе те стручне групе биће јасно каква је јавна потрошња у Србији, како је смањити а да се, у исто време, обезбеди социјално одговорна држава и стабилан привредни раст", рекао је Цветковић.

Нови председавајући Савета и председник Уније послодаваца Стеван Аврамовић оценио је да је данашња седница Савета била веома битна јер је први пут председавајући изабран из редова послодаваца.

Досадашњи председавајући и председник Уједињеног гранског синдиката Независност Бранислав Чанак предао је и званично, на конференцији за новинаре, дужност Аврамовићу и најавио да ће савет и даље у свом раду отварати сва битна и тешка питања из области.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво