Читај ми!

Бесплатне акције "Телекома"

Од продаје "Телекома", грађани ће добити бесплатне акције у вредности од око 70 евра. Стручњаци саветују да се не жури са продајом акција.

Уколико се ових дана на Београдској берзи појави проспект за поделу бесплатних акција "Телекома", радницима и бившим запосленима те фирме и сваком грађанину који је пунолетство стекао до 31. децембра 2007. године следи 31 акција по номиналној цени од 2,27 евра по акцији.

Запослени и бивши запослени добиће 6,94 одсто бесплатних акција, а грађани 15 одсто од укупно једне милијарде акција.

Иако ће тржиште одређивати цену, већ првих дана грађани ће похитати на шалтере Поште да продају свој пакет од 70-сетак евра. Стручњаци ипак саветују да се не жури са продајом.

"Имајући у виду да је 'Телеком' једна од најквалитетнијих српских компанија, да има тренд раста прихода у задње три године, тренд раста добити такође у последње три године, и уколико се тај тренд настави у будућем периоду, те акције ће бити сасвим пристојне и треба их чувати", каже брокер Бранислав Јоргић.

Према његовим речима, треба додати и могућност исплате дивиденде, с обзиром на те позитивне резултате пословања, под условом да држава као већински акционар такву одлуку донесе.

Да би се акције нашле у промету, неопходно је да буду пренете на власничке рачуне у Централном регистру хартија од вредности, а грађани ће, као и до сада, моћи да их продају давањем налога брокеру. За то је потребна лична карта и отворен текући рачун.

На основу Зaкона о бесплатној подели акција приватизованих предузећа, грађани су добили по пет акција НИС-а, једну акцију аеродрома "Никола Тесла" и 1.700 динара.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво