Читај ми!

Кредит за откуп акција

"Телеком Србија" узео кредит од 470 милиона евра, од чега ће 320 милиона бити искоришћено за куповину акција ОТЕ, а остатак за рефинансирање кредита за куповину "Телекома Републике Српске". Кредит обезбедило 19 домаћих и међународних банака.

Компанија "Телеком Србија" саопштила је да је потписала Уговор о кредиту у вредности од 470 милиона евра, од чега ће 320 милиона евра бити утрошено на откуп 20 одсто акција које су у власништву грчке телекомуникационе компаније ОТЕ.

Како је саопштено из "Телекома", износ од 150 милиона евра намењен је рефинансирању постојећег кредита за куповину "Телекома Републике Српске", а цео кредит који је потписан 9. јануара, узет је са роком доспећа од три године.

Износ од 470 милиона евра обезбедило је 19 домаћих и међународних банака као зајмодаваца, чланица банкарских групација Креди Агрикол, Ерсте, Еуробанк ЕФГ, Група Комерцијална банка Београд, Интеса Санпаоло, Рајфајзен, Сосијете Женерал и УниКредит, као и Хипо Алпе Адриа Банка, ОТП, Пиреус и Војвођанска банка у координацији са УниКредит.

Упркос тешким условима на тржишту, заинтересованост банака за учешће у аранжману превазишло је очекивања, истиче се у саопштењу.

Успешна реализација овог аранжмана указује на поверење финансијског тржишта у српску економију уопште и посебно у "Телеком Србија". То је доказ да за успешно пословање може бити обезбеђено финансирање чак и у условима светске економске кризе и нестабилних околности на финансијском тржишту, наводи се у саопштењу.

"Телеком Србија" и ОТЕ потписали су 30. децембра уговор о откупу 20 одсто акција српског оператора по цени од 380 милиона евра, што је био и укупан удео грчке компаније у Телекому.

Како је тада саопштено, према уговору, трансакција ће бити завршена до краја првог квартала ове године.

На основу одлуке УО "Телекома Србија" о расподели добити за 2011. годину, којом ће се акционарима поделити 50 одсто остварене добити на основу пројекције резултата на крају године, ОТЕ-у ће бити исплаћено 17 милиона евра, а Влади Републике Србије 68 милиона евра привремене дивиденде за фискалну 2011. годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво