Читај ми!

Пуповац објавио увредљиве поруке хрватског председника: Ја бих се на твом месту убио

Председник Хрватске Зоран Милановић изнео је низ увреда на рачун председника СДСС-а Милорада Пуповца, који је претходно објавио оптужбе и увредљиве поруке са Вотсапа за које тврди да му је слао шеф државе, током јавне полемике о именовању председника Врховног суда.

Зоран Милановић се огласио на Фејсбуку након данашње прес конференције Милорада Пуповца који је председника, поводом његових претходних изјава у полемици о именовању шефа Врховног суда, оптужио за вршење притиска, кршење Устава, лажи, подривање јавних институција...

Уоч конференције за новинаре, Пуповац је објавио и поруке са Вотсапа, за које тврди да их је послао Милановић и у којима је председника СДСС-а назвао "биједником" и оптужио га за неморално стицање некретнина.

Милановић је потом на Фејсбуку изнео низ увреда и оптужби на рачун Пуповца, оспоравајући му легитимитет као представника српског народа.

"Очекивано, након ургентних конзултација са својим принципалом, плачибаба Пуповац, устрептао до ганућа, уз тиху слутњу суза, наставља с лажима и тешким глупостима. Зазива, благош нама, и Раду Кончара, хероја отпора с којим су братски ратовали моји дидови, стричеви и ујци. Не знам за његове", написао је Милановић.

Милановић сматра да Пуповац, "очајно некохерентан за једног професора лингвистике, покушава подвалити идиотарију према којој Предсједник Републике крши Устав вршећи притисак на њега и заступника Кајтазија".

"Прво, не успоређуј себе с Кајтазијем, црни Милораде. Вељко је ушао у Сабор с три тисуће гласова. У Републици Хрватској има десет тисућа Рома. Он у тој популацији има већи легитимитет него ја у опћој. Ти с мизерних десет тисућа гласова", навео је Милановић. 

"Ја сам представник Срба, као и Хрвата" 

Милановић је додао да је Срба у Хрватској, према последњем попису, било 200.000, али да "добро знамо да сигурно још сто тисућа наших грађана има поријекло/идентитет који је у мањој или већој мјери српски".

"Чак десет тисућа их је одабрало тебе. Ја бих се, на твом мјесту, фигуративно, убио. Или зашутио. Представник Срба у нашој држави, једнако као што сам представник Хрвата, сам ја, не ти", сматра Милановић.

"Зоки, ти си мајка српског народа – често би ми тепале старије жене" 

Председник Хрватске истиче да су топле и братске речи коју му већ више од петнаест година упућују хрватски Срби створиле врло јаку емоцију према њима.

"Зоки, ти си мајка српског народа, често би ми тепале старије жене и мајке Кордуна, Баније, Плашког, Лапца... Асоцира ли ти то једног другог јунака оног давног рата, Милораде?", упитао је Милановић. 

Милановић је рекао и да Пуповац није објавио све његове поруке. "Милораде, ниси новинарима показ'о све радосне објаве моје. Опет цензурираш, као у Новостима, као у Кумровечкој школи.. чик, објави, ако смијеш", поручио је

Иначе, хрватски председник је у сукобу са премијером Пленковићем и владом, коју подржава и СДСС, поводом избора председника Врховног суда.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво