Ковачевић: Националистичке провокације оптерећују добросуседске односe

Националистичке провокације не доприносе заједничком развоју и представљају оптерећење по добросуседске односе, упозорава посланик Социјалдемократске партије Аустрије (СПО) Кристијан Ковачевић поводом изјаве хрватског премијера Андреја Пленковића да је Хрватска почетком деведесетих година била изложена великосрпској агресији.

Кристијан Ковачевић је у изјави Танјугу позвао све стране да гледају у будућност и да не дозволе да у време предизборне кампање дају непотребне популистичке изјаве.

Аустрија је, како истиче посланик у аустријском парламенту, у свим земљама бивше Југославије међу највећим инвеститорима и негује са свима одличне дипломатске, друштвене, културне, политичке и економске односе, посебно са Србијом и Хрватском.

У Аустрији, подсећа Ковачевић, живи више од 300.000 људи српског порекла, које свакодневно дају драгоцен допринос суживоту свих култура и генерација у земљи.

"Зато је у природи ствари да Аустрија има велико интересовање за добросуседске односе између чланице ЕУ Хрватске и кандидата за чланство Србије", рекао је Ковачевић.

Наводи да је, приликом посете Београду у јулу, где је боравио као председник парламентарне групе пријатељства Аустрије и Србије, стекао слику о напорима Србије кад је реч о путу ка чланству у ЕУ.

"Те напоре одувек подржава и подстиче Аустрија", казао је Ковачевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво