Заев: Рушење нелегалних објеката, или одузимамо надлежности општини Охрид

Македонски премијер Зоран Заев најавио је да ће одузети надлежности општини Охрид, уколико градоначелник тог града не поступи по препорукама Унеска и сруши 1.076 пописаних нелегалних објеката, као и објекте Нефија Усеинија, саветника у тој општини, преноси портал А1он.

Зоран Заев је рекао да би нелегални објекти требало да се сруше јер тако налаже закон, а и због препорука које је дао Унеско.

"Разговарао сам са градоначелником Охрида, треба да се поступи по закону. Ако се не буде поштовао закон, најављујем да ћу одузети надлежности, као што сам најавио и за градоначелника Струге Мерка", рекао је Заев.

Заев је апеловао на све грађане, па и на Нефија да се сруше дивљи објекти.

"Грађани су реаговали, али и Унеско. Ако по закону не поступи локална власт, извршна власт ће врло брзо показати шта значи владавина права", рекао је Заев.

Како преноси портал А1он, Нефи Усеини је власник два нелегална објекта која су изграђена без било какве документације.

На последњем заседању у Бакуу, Унеско је упозорио власти Северне Македоније да ако не испуне препоруке у вези са дивљом градњом и планом изградње инфраструктуре Охрид би могао да се од 1. фебруара 2020. године нађе на листи Светске културне баштине у опасности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво