Одржана комеморација Момиру Булатовићу

У плавој сали Српске куће у Подгорици одржана је комеморативна седница поводом смрти бившег председника Црне Горе и премијера СРЈ Момира Булатовића. Делегацију Србије предводи министар одбране Александар Вулин.

Комеморацији је присуствовао велики број политичара, државника и грађана. Поред лидера опозиције, присуствовао је и председник парламента Иван Брајовић, пише портал ЦДМ.

Са комеморативног скупа порука – свиме што је радио, измакао се из каљуге савременог доба.

"Данас и они који су те клели и оптуживали за све, а највише за наводну неспремност да се у овом прљавом политичком рингу бориш свим недозвољеним средствима, признају да си био у праву и да је само таква политика часна и за народ и да су само такви политичари свенародни и свевремени", истакао је Емило Лабудовић, извршни директор Српске куће у Подгорици.

Делегацију Републике Србије предводио је министар одбране Александар Вулин, који је положио венац у име председника Александра Вучића и Владе. 

Министар одбране је рекао да је Момир Булатовић својим животом заслужио захвално сећање.

"Он је човек који, када је почео грађански рат у бившој Југославији, није оклевао да стане уз свој народ. Он је човек који, када је почела агресија на СР Југославију, није тражио оправдања да се склони пред НАТО пактом, већ је опет био уз свој народ. И када су разбијали браћу, опет је био уз свој народ. Зато је својим животом заслужио захвално сећање. А Србија памти добро, памти зло и сваком враћа по животу и по заслузи", изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Вулин је изјавио саучешће породици Момира Булатовића на градском гробљу у Подгорици. 

Последњу почаст Момиру Булатовићу у Подгорици одала је и делегација Социјалистичке партије Србије, коју су чинили високи функционери Владан Заграђанин, Никола Шаиновић, Предраг Марковић и председник омладине СПС Угљеша Марковић.

Истовремено је у Београду, у "Комбанк дворани" одржана комеморација Булатовићу. Присуствовала је и премијерка Ана Брнабић. 

Сахрана ће се обавити у 15 сати у Кучима.

Момир Булатовић преминуо је у недељу у Кучима у 63. години, највероватније од срчаног удара. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво