Ухапшен подофицир због кокаина на броду “Јадран”

Подофицир Војске Црне Горе Душко Раденовић ухапшен је због сумње да је знао за намеру за сада неидентификованих особа да кријумчаре кокаин, који је црногорска војна полиција запенила јуче на школском броду “Јадран” у Тивту, пише "Побједа".

Црногорска војна полиција запенила је јуче на школском броду "Јадран" у Тивту око 50 килограма кокаина. Дрога је откривена на основу оперативних информација Министарства одбране пре испловљавања "Јадрана" на који је јуче требало да се укрцају студенти Поморског факултета из Котора и крстаре на рути Тиват–Истанбул–Пиреј, у оквиру сарадње Министарства одбране и Универзитета Црне Горе.

Осим кокаина, на броду је заплењено и више комада оружја у илегалном поседу. Случај је преузело Специјално полицијско одељење, које је заједно са колегама из Управе полиције дошло до података да је члан војне морнарице био, како се основано сумња, у спрези са криминалним структурама и групама које се баве шверцом кокаина, преноси РТЦГ .

Истрагом ће бити утврђено ко је био логистика и да ли је још од неко од чланова морнарице знао за кријумчарење и да се на броду налази кокаин. Детаљном истрагом биће утврђено где је утоварена дрога и коме је требало да буде испоручена.

Обављен је детаљан претрес са свих позиција, а кључно за истрагу је да дођу до логистичара како би открили где је требало да буде крајња дестинација.

Из Министарства одбране су истакли да су на основу оперативних радњи овлашћених службеника Одељења за војно-обавештајне и безбедносне послове дошли до сазнања да одређене криминалне групе имају намеру да искористе крстарење школског брода "Јадран" за спровођење криминалних активности.

Припадници Управе полиције и Војне полиције, по налогу овлашћеног тужиоца, спроводили су мере и радње ради откривања и процесуирања починилаца овог кривичног дела.

Рониоци Поморског одреда Морнарице ронили су испод "Јадрана", како би прегледали подводни део трупа брода и дно мора испод брода, а полиција је довела и пса посебно обученог за откривање дроге.

Током дана координирање истражним радњама на броду преузео је заменик специјалног државног тужиоца Саша Чађеновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар