Покушали да прокријумчаре дрогу на школском броду "Јадран"

Више од 50 килограма кокаина црногорска војна полиција пронашла је прегледом школског брода "Јадран", незванично сазнају "Вијести"

На броду је откривено више десетина килограма материје за коју се сумња да се ради о психоактивним супстанцама,  а одређене криминалне групе имале су намеру да искористе активности крстарења школског брода "Јадран", које је било планирано за данас, наводе из Министарства одбране.

"Припадници Управе полиције и Војне полиције, по налогу овлашћеног тужиоца, спроводе мере и радње у циљу откривања и процесуирања починилаца овог кривичног дела", наводе из Министарства одбране.

Из Министарства подсећају да је јуче било планирано да се реализује практична обука студената Поморског факултета из Котора, у оквиру досадашње сарадње Министарства одбране и Универзитета Црне Горе.

Рониоци Поморског одреда МВЦГ заронили су испод "Јадрана" везаног на Пинима, како би прегледали подводни део трупа брода и дно мора испод брода, а полиција је довела и пса посебно обученог за октивање дроге.

Посада је на броду, а на "Јадрану" је и командант МВЦГ, капетан бојног брода Веско Томановић.

Према незваничним информацијама, студенти и професори Поморског факултета нису се ни укрцали на једрењак, пре него што је пронађена сумњива материја, а за сада је непознато да ли ће брод уопште испловити.

Истрагу воде Управа полиције и војнобезбедносни органи, а координише Више државно тужилаштво из Подгорице. Незванично, случај ће преузети Специјално државно тужилаштво и очекује се да ускоро у Тиват дође неко од тужилаца из тима Миливоја Катнића.

број коментара 0 Пошаљи коментар