Протест у Подгорици због рањавања новинарке "Вијести"

Више стотина активиста НВО, новинара и грађана окупило се испред Владе Црне Горе у знак протеста због оружаног напада на Оливеру Лакић, новинарку дневника "Вијести".

Извршни директор Вијести, Жељко Ивановић је на протесту испред Владе Црне Горе рекао да се Оливера Лакић осећа добро, да је храбра и свесна свега што се догодило.

Ивановић је данас посетио Оливеру Лакић, која се од последица рањавања опоравља у Клиничком центру Црне Горе.

"Чак је рекла да је нешто тако не изненађује, после дешавања од 2011. до данас. Знала је за скуп који данас држимо, замолила је да пренесем захвалност свим колегама који су дошли и који нису дошли, који су извештавали", рекао је Ивановић.

Изразио је жаљење због амбијента у којем функционишемо. Запитао се и може ли црногорско друштво после свега да иде даље, и да преживи још, како је рекао, пет година владавине Мила Ђукановића.

Ивановић је запитао и може ли друштво да преживи атмосферу у којој, како је истакао, постоје државни непријатељи, издајници, и у којој се људи, који пишу отворено и слободно, проглашавају издајницима.

"Ни ранији напади на Оливеру Лакић нису расветљени"

Председник Комисије за истраге напада на новинаре, Никола Марковић, рекао је да годинама упозоравају да ће се десити нови напади, уколико се не расветле претходни.

"Ни ранији напади на Оливеру Лакић нису расветљени. Као председник Комисије упозоравам да се овакве ствари дешавају увек после скандалозних људи који су на врху власти, од господина Ђукановића који је новинаре Вијести назвао фашистима", рекао је Марковић, пренела је Радио-телевизија Црне Горе.

Оружани напад на Оливеру Лакић десио се синоћ, испред улаза зграде у којој станује, на истом месту где је пре шест година претучена.

Напад на Лакићеву осудили су представници Савета Европе, ОЕБС-а, Европске уније, амбасада у Подгорици, владајуће и опозиционе партије, јавни и културни радници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво