Рањена новинарка "Вијести"

Oливера Лакић, новинарка црногорских "Вијести", рањена је у пуцњави испред свог стана на булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици. Лакићева је задобила прострелне ране и ван је животне опасности. У среду протест новинара у Подгорици.

Новинарка подгоричких Вијести, Оливера Лакић пребачена је у болницу пошто је на њу, испред куће у којој станује, пуцао неидентификовани нападач. Лакићева је погођена у ногу, задобила је прострелну рану десне потколенице и ван животне опасности је.

Дежурни доктор Алексаднар Вулић је потврдио да Лакићева није животно угрожена и додао да ће она бити задржана у Центру за васкуларну хирургију.

Главни и одговорни уредник Вијести Михаило Јововић је истакао да је Лакићева испричала да јој је један мушкарац пришао када је прилазила улазу зграде у којој живи и пуцао у ногу, а да је видела још два мушкарца како беже.

Вршилац дужности директора Управе полиције Веско Дамјановић осудио је напад на Оливеру Лакић.

"Учинићемо све што је у нашој моћи да сазнамо и откријемо овај догађај и извршиоце приведемо правди", рекао је Дамјановић.

То је био други напад на Оливеру Лакић. Пре шест година, нападнута је, такође, испред свог стана али починиоци овог недела никада нису приведени правди.

Уредница Вијести Маријана Бојанић рекла је за Интернет портал РТС-а да је напад на Оливеру Лакић очигледан пример да у "Црној Гори нема ни говора о медијским слободама", те да постоји могућност да је овај напад последица запаљиве реторике виђене током недавне предизборне кампање. 

Испред Клиничког центра Црне Горе окупио се велики број колега из свих редакција. За среду је најављен протест црногорских новинара у Подгорици.

Напад на новинарку Вијести осудиле су све црногорске партије, а брзу и ефикасну истрагу затражио је и премијер Црне Горе Душко Марковић. 

Пре два месеца, још један новинар Вијсети, Сеад Садиковић био је мета бомбашког напада у Бијелом пољу. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво