Мандић: Црна Гора на ивици грађанског рата

Опозициони Демократски фронт тврди да је Црна Гора на ивици грађанског рата, а један од лидера тог фронта Андрија Мандић поручује да ће преузети одговорност ако дође до сукоба.

"Закони треба да важе подједнако за све – и за Аца Ђукановића и Брана Мићуновића. Ми смо намерни да бранимо своја права", рекао је Мандић на ванредној конференцији за новинаре, заказаној, како је рекао, да би показали јавности сведочење једног од осуђених у афери "државни удар", а који је признао да је све што је учинио, учинио под притиском.

Мандић је додао да ће свим новинарима поделити сведочење из Шапца.

Постоје докази, тврди Мандић, да су у притисцима на те особе учествовали људи из Амбасаде Србије и управо зато је, каже, од српског парламента тражио да се изјасни о томе.

"Постојао је план да се понови 'Олуја' и Срби истерају из Црне Горе. А јуче нам је Марта Шћепановић поручила да идемо из Црне Горе. Планирали су да нас потрпају у неке камионе, тракторе и да нас избаце из Црне Горе. То се, на њихову жалост, неће десити", поручио је Мандић.

"Ако дође до сукоба, преузимам потпуну одговорност", додао је Мандић.

Лидер ДФ-а Милан Кнежевић је рекао да је афера "државни удар" овим добила још једну кулминацију.

"Овде у ДФ-у нико нема ништа против да нам буду скинути имунитети, али они желе да нам одређују притвор, е то неће моћи. Ми бранимо Устав, законе и слободу за 80.000 грађана који су нас гласали", рекао је Кнежевић.

Коментаришући данашњу конференцију за медије посланика ДПС-а, Кнежевић је истакао да су "након фијаска који су јуче доживели и њихове срамне одлуке, одлучили да предају нове пријаве".

Та дружина која, чим се појаве посланици ДФ-а, одмах доживи нервни слом и одмах трчи код Катнића најбоље говори о томе да и они знају да ће и они доћи на ред кад ДФ ослободи Црну Гору. И све оно што они данас покушавају пријавама јесте да би побегли од сучељавања са нама", нагласио је Кнежевић.

Додао је да, међутим, не могу никако побећи, јер сви они знају да, како је рекао, "од нас покушавају да направе Курде и Јевреје и потрпају нас у камионе. Ми не желимо ни кап крви, али ако мисле да ће нам забранити да се суочино с њима у пленуму – грдно су се преварили".

Указао је и да нико из ДФ-а нема проблем да ствари назове правим именом.

"Немамо никакав проблем да криминалца називамо криминалцем, олоша олошем, лопова лоповом", поручио је Кнежевић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво