Изетбеговић: Председника Николића очекујем на јесен

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић се нада да ће председник Србије Томислав Николић ове јесени посетити БиХ.

Наглашава да би волео да то буде у његовом мандату председавајућег, ради како каже, бошњачких и српских односа.

"Видећемо када ће Николић наћи времена за то. Позвао сам га недавно и он је требало да дође пролетос, неки термини су били договорени, а онда је дошло до ванредних избора у Србији и он није напуштао земљу. Сва је власт била на њему и он није излазио из земље, јер је била распуштена влада, тако да ће се вероватно то десити на јесен", рекао је Изетбеговић.

Представник Бошњака у Председништву БиХ каже да, осим испуњавања услова за чланство у ЕУ и НАТО, регионалну сарадњу ставља на врх приоритета с обзиром на то да се са решавањем кључних питања са суседима, посебно Хрватском и Србијом "заиста касни".

"С обзиром на реторику, честе састанке, изражену жељу да се проблеми решавају, ефекти су доста танки када су у питању имовина, границе, коришћење ресурса на штету БиХ. Не успевамо ту ствар да решимо. Јер, да би сте успели требало би имати две стране које би селе и с добром намером желе да разговарају", истакао је Изетбеговић. 

Ту би, сматра, више требало радити на техничком нивоу.

"Политичари отварају простор, а затим у тај простор треба да уђу тимови који преговарају. То су врло дуги и експертски разговори рецимо о граници на Дрини и слично", каже Изетбеговић који се нада да ће то, ипак, бити убрзано.

Подсећа да је управо о томе недавно разговарао и са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић.

Изетбеговић каже да јој је рекао да је коначно време да неке искораке направимо, а исто је, тврди, рекао и председнику Николићу када су се недавно видели у Сарајеву.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво